Tänään Touko täyttää puolitoista vuotta. Tuoreet mitat: 83 cm ja 13,5 kg. Lääkärin kirjaamaa: "Kasvu hienoa ja tasaista. Sydän ja keuhkot ok. Ei karsasta, testis +/+. Kehitys ikätasoa. Reipas ja touhukas poika!"

Äidin lisäys noihin kommenteihin voisi olla: "Aika vitsiniekka ja pelle hermannikin välillä. Nauttii, kun saa isoveikan huomiota. Ajoittain vielä aikamoinen termiitti, vaikkakin esim. kaappien tyhjentäminen vähentynyt huomattavasti. Liikkuu jo sutjakasti, juoskentelee, kiipeilee, yrittää hyppiä ja nauttii kaikesta liikunnallisesta. Puhuu enimmäkseen omaa kieltään, joitakin merkitseviä sanoja tulee. Siitä huolimatta saa useimmiten viestinsä perille, välillä tiukasti karjumalla. Oma tahto on melkosen voimakas..."

Viestien perillemenosta ja tahdosta esimerkki viime viikolta. Topias oli suksilla ja tarjosin Toukolle, että hän istuisi pulkkaan, mutta hän pyöritti päätään. Autoin Topskun pihasta mäkeä alas ja palasin katsomaan, mitä Touko jäi karjumaan talon seinän vierelle. Siellähän hän mekasti ja osoitteli rattikelkkaa... Ei siis mitään nynnypulkkaa vaan rattikelkka ;)!

Tässä Toukon eilen keksimä jumppaliike.

 

Tänään neuvolan jälkeen me touhukkaat suuntasimme Lahteen ja siellä treffasimme Onnin, Ellan ja Suvin. Retkemme suunta oli mäkkärin kautta sisäleikkipuisto HopLopiin. Reilut kaksi tuntia nelikko jaksoi painaa! Eväshetkelle täytyi houkutella. Ja nyt taitaa täällä tuvassa olla melkosen sippiä porukkaa...