Nyt ollaan kotiuduttu puolitoista viikkoa kestäneeltä kesälomareissulta. Paljon tuli nähtyä ja koettua ja katsotaan, minkä verran jaksan tästä kaikesta "raapustaa". Kuten sanonta kuuluu; reissussa myös vähän rähjäntyy ja nämä pari ekaa päivää kotona menee aika pyörryksissä.

Reissun ensimmäinen määränpää oli Kuopio ja tuttu pikku-ukkelin mummula. Siellä yövyttiin yksi yö koko porukalla: Topias ja vanhemmat sekä Helmi ja vanhemmat. Käytiin ihastelemassa Kuopiota Puijon tornista. Seuraavana päivänä auton nokka kohti pohjoista. Matkan varrella poikettiin Raatteen tiellä.

127877.jpg

Määränpäänä oli Sakuniemen mökki Kuusamossa. Pieni vastoinkäyminen siivitti meidän asettautumista mökille... Vesiputki oli jostain poksahtanut ja vettä ei siis saatukaan sisälle. Oli asennoiduttava todelliseen mökkielämään, joka sisälsi vedenkannon. Kaikesta huolimatta vietimme mökillä ja Kuusamon ja Rukan maisemissa yhteensä kuutisen mukavaa päivää. Kävimme mm. Kuusamon tropiikissa pulikoimassa, Rukalla laskemassa kesäkelkkarataa ja Kiutakönkään koskella luontoretkellä. Lisäksi tietysti saunoimme, uimme, grillasimme, lepäilimme ja nautimme mökkielämästä luonnon rauhassa.

127871.jpg
Topias ratsastaa porolla. Oikeisiinkin kyllä pääsimme tutustumaan...

127872.jpg
Isit ja lapset viettävät aikaa mökillä.



127867.jpg
Kiutakönkään jylhissä maisemissa.

Kuusamosta meidän perhe suuntasi kohti Kainuuta ja Puolankaa, jossa on Topiaksen isomummulla. Siellä vietimme parisen päivää ja poikkesimme sukuloimassa. Ukkeli pääsi myös oikeaan valokuvaan. Huh, äipällekin saatiin pari hikikarpaloa, kun pikkuherraa yritettiin pitää aloillaan ja saada vielä onnistuneita ilmeitäkin!

127874.jpg
Äipän kanssa isomummulan portailla.

Puolangalta suunta oli takaisin Kuopioon. Aika elämys oli sekin, palata mukavuuksien ääreen nimittäin. On tämä äippä melkosen mukaavuudenhaluinen, täytyy myöntää... Siellä vietimme taas hienoja hetkiä, kun kaikki kolme serkusta olivat pitkästä aikaa yhtä aikaa koolla. Edelliskerran jälkeen liikkuminen oli kaikilla huomattavasti nopeutunut ja me aikuisetkin saimme tämän kolmikon kanssa kunnon hyötyliikuntaa :)!

127875.jpg
Serkukset nauttivat kesästä!

127876.jpg
Kylläpä ovat kasvaneet sitten edellisen kerran, kun tällainen potretti on otettu (joulukuussa)!

Siinäpä lomakuulumisia... Lopuksi pitää vielä tehdä pieni koonti pikku-ukkelin tämän hetkisistä jutuista...

NUKKUMINEN
Yöt ovat rauhoittuneet melkoisesti. Alkuyöstä on pieniä kihiniöitä, mutta kun äippä ja isi tulevat vierelle uni maistuu. Eli nykyään meillä on sitten vakituiseen perhepeti. No, jos kerran se auttaa parempiin uniin, en jaksa asiasta murehtia. Ensimmäinen heräily on viiden-kuuden aikaan (viime yönä seitsemältä!), jolloin annan ukkelille maitoa ja unet jatkuvat kahdeksaan-yhdeksään. Päiväunet (kahdet) ovat siirtyneet sisälle. Ne haluaisin poitsun nukkuvan omassa sängyssään. Nimittäin herättyään, vaikka olisi vain toinen silmä puoliksi auki, ukkeli lähtee liikkeelle... Joten teen ehkä urani nopeimmat juoksuajat, kun kiiruhdan makkariin kuultuani jotain ääniä. Eli tämä päiväunet omassa sängyssä -projekti alkanee piakkoin.

SYÖMINEN
Kun ei ollut syöttäriä ja muutenkin ympärillä kaikkea muuta sata kertaa kiinnostavampaa kuin syöminen, niin tämä asia meni melkoiseksi taiteiluksi/showksi reissun päällä. Toivon, että touhu palaa uomiinsa täällä kotona. Muutenkin annokset ovat taas pienempiä tällä erää. Nyt ukkeli ymmärtää herkkujen päälle (on saanut maistaa jäätelöä ja mansikkaa) ja osaa todellakin vaatia niitä. Erityinen suosikki on Kainuun lakat! Ukkeli nykyään seuraa hyvin tarkkaan, mitä me muut syömme... Mites nyt käy äipän herkuttelujen...?!

LIIKKUMINEN
On kehittynyt kovasti ja nousemiset ja laskeutumiset käyvät jo tosi sujuvasti. Puita pitkin ukkeli kävelee, mutta useimmiten haluaa kpntata, kun pääsee sillä tyylillä nopeammin. Tykkää kävelyttämisestä ja askellus on kehittynyt huimasti. Omia askeleita tämä ukkeli ei välttämättä ota vielä hetkeen. On edelleen melkosen harkitsevainen liikkumisen suhteen. Ja saattaa parahtaa, jos unohtaa pitää kiinni ja jääkin hetkeksi hoippumaan seisaalleen.

MUUTEN
Uusia asioita tuntuu tulevan melkein päivittäin. Tällä hetkellä ukkeli tykkää laittaa kaikkea päähänsä ja tiputella pään ylitse taakseen :). On kiinnostunut pallon heittämisestä (no vihdoin ;)). Loukkaantuu verisesti, jos jokin asia kielletään tai hänet nostetaan jostain pois (kuten nyt esimerkiksi tuolta tietokoneen käynnistys-napin luota...). "Laulaa" isänsä kanssa duona... Osoittelee koko kädellä ja odottaa, että hänelle luetellaan osoittamiaan asioita.