Isyysloma viikko on takanapäin. Suurin osa ajasta kului ihan kotosalla, mutta sekin tuotti ihan mukavaa mieltä ja edistystä pikkumiehen nukuttelusaralla. Yhdessä oltiin pohdittu, josko yritettäisiin saada jotain muutosta yösysteemeihin. Ukkeli kun edelleen söi ainakin kerran ja oli tottunut nukkumaan äipän vieressä. Tuo viereen tuleminen oli yö yöltä aikaistunut ja nyt oltiin jo siinä pisteessä, että ähinät alkoivat puolen yön korvilla, eli omassa pinnarissa nukuttiin vain pari kolme tuntia! Hirmu väsyneeksi en itseäni tuntenut, mutta kyllähän sitä paremmin nukkuu, jos joku ei tuhise ihan kyljessä kiinni, ainakin minä  :)...

Niinpä torstai-perjantai-yönä aloitettiin tassuhoito. Sehän on siis lempeämpi unikoulu, jossa lasta rauhoitellaan tassuttelemalla eli painamalla kämmenellä selkää ja tarvittaessa silittämällä. Tassuttelu -nimitys johtunee siitä, että eläinvanhemmat käyttävät tassua rauhoittamaan pienokaistaan. Ensimmäinen yö on yleensä raastavin ja niin se oli meilläkin. Tunnin verran pikku-ukko huuteli ja itkeskeli, Teemu tassutti ja joutui välillä rauhoittelmaan sylissäkin. Lopulta uni ei tullut kuin maidon avulla. Mutta seuraava yö olikin jo paljon parempi. Puolisen tuntia jossakin vaiheessa huudeltiin, mutta niin vain rauhoituttiin omaan sänkyyn ja syömään herättiin seitsemältä! Kolmantena yönä ei enää huudeltu, heräilyä toki muutaman kerran ja syömään seitsemältä. Samanmoinen oli viime yökin. Heräilyä siis edelleen pari kertaa, mutta rauhoittamaan riittää tutti tai tassuttelu.

Eli tassuhoito toi ainakin tähän vaiheeseen meille apua ja päästiin toivottuihin tuloksiin. Tosin normaalia väsyneempiä olivat sekä isukki että äippä, mutta eiköhän se väsymys tässä hellitä. Eilen käytiin jo huilimassa Tervakoskella, kun isovanhemmat hoitivat pikku-ukkelia ja me levättiin.

Niin ja näköjään kannattaa täällä valittaa ilmoista ;)... Vaikka vettä sateleekin, niin onhan se enempi kevään merkki kuin lumisade! Isot tiet alkaa olla jo lumettomia ja kärryt kulkevat taas lentäen :)! Eli tuleehan se kevät sieltä!