Viimekuisen neuvolan jälkeen kiinnitin huomiota vauvelimme pään muotoon. Toukon pää on hieman epäsymmetrinen, etenkin takaa, toinen puoli litteämpi kuin toinen. Teemun kanssa huolestuimme hieman ja halusimme tutkituttaa asian. Joulukuun puolivälissä pääsimme lastenkirurgin vastaanotolle ja hän laittoi lähetteen meille poliklinikalle lisätutkimuksiin. Onneksi hän selvitti meille, etä kyse on todennäköisesti vain kosmetiikasta. Ja toki olimme pojastamme huomanneet, että kehitys oli mennyt mukavasti eteen päin. Mutta silti jännitti ja huolestutti...

Viime torstaina pääsimme tutkmuksiin. Ensin Toukon pää ultrattiin. Sen avulla varmistettiin, että päässä olevat nestetilat (?) olivat kunnossa ja näin ollen aivojen kehitys pääsee etenemään normaalisti. Ja kaikki oli hyvin. Sen jälkeen päästä otettiin röntgen, joka antoi varmuuden, että kallon saumat olivat auki, kuten kuuluukin, eikä luutuminen ollut alkanut liian varhain. Auki siis olivat, onneksi! Niinpä saimme ohjeeksi vaikuttaa kallon muotoutumiseen kotikonstein: vatsallaan mahdollisimman paljon, kiinnostavat asiat kallon pyöreämmälle puolen, nukuttaminen vatsallaan. Kontrolliajan kuitenkin saimme kolmen kuukauden päähän, jolloin tsekataan, että mihin konstit ovat riittäneet. Onneksi selvisimme melkosen vähällä ja saimme varmuuden, että hymypoikamme pää on ihan ok! Jos se jää hieman epäsymmetriseksi, niin asia on ainakin tutkittu ja se on sitten vain persoonallista! Ultraava ylillääkäri oli kovin huumoriveikkoja. En tiedä vaikuttiko asiaan, kun vieressä seurasi kolme opiskelevaa lääkäriä, mutta hän sutkautteli vaikka mitä juttuja ja kävi aika lähellä tämän äipän huumorin rajoja... Totesipa myös, että selkeästi ÄO on 180. No, senhän me jo tiesimmekin ;).

Tänään oli Touko-poikamme 5 kk neuvola. Uusimmat, mahtavat mitat: 67,5 cm, 9470g ja päänympärys 46 cm! Pituus oli hieman kääntynyt laskuun, mutta terkkarimme epäili pyrähdyksen alkavan, kunhan aloitamme kiinteät. Ajattelinkin nyt hissukseen aloitella puurolla ja vähän ajan päästä perunalla. Pari päivää sitten ilmestyi muuten ensimmäinen hammas.

Sitten vielä loppuun eilinen juttutuokio Topiaksen kanssa suihkussa:

T: Äiti, minä voisin hieroa sun tissejä!
Ä: No, kiitos, mutta ei niitä tarvi hieroa...
T: No, voin minä hieroa sun jalkojakin, minulla on isot kädet.

Tämä hieronta on saanut kimmokkeen siitä, kun Topias tykkää, että hänen sääriään hierotaan.