Tämän viikon vietimme hiihtolomaa täällä etelä-Suomessa tällä kertaa.

414637.jpg
Hiihtoloman alkajaisiksi Topiaksella oli Eemil kyläilemässä. Tässä nautiskellaan jätskejä.

414643.jpg
Nyt sitten purettiin pois vauvojen pinnasänky ja siirryttiin virallisesti isojen poikien sänkyyn. Kolme yötä on sängyssä kokeiltu. Ukkeli jää hyvin ja nukkuukin mukavasti. Aamuyöllä tosin huutelee ja minä nappaan hänet kainaloon ja kiikutan meidän väliin. Näin saamme hyvät unet vielä kaikki.

414646.jpg
Hiihtoloman yksi kohokohta taisi olla vierailu Vantaalla sijaitsevaan seikkailupuistoon.

414652.jpg
Tässä kuvassa kiipeilemme Onnin ja Topskun kanssa. Meikäläinen tunsi itsensä melkosen ketteräksi noilla seikkailureiteillä ;)...

414654.jpg
Serkukset harjoittelevat kuperkeikkoja. Vuoronperään, "Onni" ja "Toto" (pojat vuorottelivat ja lausuivat aina omalla vuorollaan oman nimensä). Topias siis kutsuu itseään Totoksi.

Perjantaina äippä ja isukki saivat viettää aikaa kahden. Ukkeli vietiin hoitoon Tervaan mummolle ja papalle ja me suuntasimme Turkuun. Majoituimme keskustan hotskussa, kävimme elokuvissa ja syömässä kunnolla. Pitkästä aikaa... kahden :).  Topskulla oli mennyt hienosti mummolassa. Vasta kun me saavuimme maisemiin, saapui myös känkkäränkkä. Ukkeli kyllä näytti mieltään, kun olimme hänet niin julmasti hyljänneet ;). No, mutta kaiken kaikkiaan hyvää teki kaikille. Topskukin sai taas huomata, että lähdimme, mutta myös palasimme.

Mitäs muuta ensi viikolla puolitoista vuotiaalle poitsullemme kuuluu... Juttua tulee koko ajan enemmän. Ukkeli tapailee sanoja, useimmat sanat ovat kuitenkin vielä tavuja (esim. ka-ka on sekä kana, kansi että Katri). Kuitenkin monta juttua selviää jo puhumalla. Pukemista ja riisumista ukkeli treenaa kovasti. Ja sovittelee mielellään meidän kenkiä, pipoja ja hanskoja. Hän osaa "ohjailla" aikuisia haluamiinsa paikkoihin, nappaa sormesta kiinni ja vetää. Lempijuttu on asetella lattialle kaksi tyynyä ja toiselle istuu isi ja toiselle "Toto". Ukkeli kiittää ahkerasti, myös pyllynpesusta. Joskus hän yltyy myös niiamaan, kun hoidossa on tytöiltä niin oppinut.