Blogissa on taasen ollut hiljaiseloa ja tässä sitten kertomusta useammalta viime viikolta.

 

Helmikuun viimeisellä viikolla oli isukilla talvilomaa. Useampi päivä meni tietenkin raksan parissa, mutta onneksi olin järkäillyt meille vähän muutakin :). Pari päivää vierähti oman perheen kesken Tukholman risteilyllä.

Pojat hytissä hymyssä suin.

Tukholman päässä kerettiin aamulla perusteellisesti suihkuttelemaan ja rasvailemaan, kun pojat päättivät heräillä kuuden pintaan (paikallista aikaa kello viisi...).

 

Laivalla oli tarjolla monenlaista tekemistä ja Silja landissa vierähti aika mukavasti. Hiihtoloman kunniaksi olivat paikalle saapuneet myös Muumipeikko ja Pikku Myy. Heitä jäljitettiin ahkerasti ja jumppailtiin ja diskoiltiin...

     

Tukholman päässäkin kaikki meni hyvin. Satamasta otettiin taksi Djurgårdin Junibackeniin, joka on satutalo ja museo lapsille. Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen paikka! Satujuna Astrid Lindgrenin satujen ympäristöissä oli äidillekin mieleenjäävä kokemus!

 

Touko lainaa Pepin hevosta.

"Onpas ne kuluneet!" Peppiä ei näkynyt, mutta kengät kyllä.

 

Junibackenista suuntasimme ihanassa, keväisessä säässä Tukholman keskustaan shoppailemaan. Reissu oli kaikinpuolin onnistunut ja mukava irtiotto. Vaikka touhuahan riitti, niin lepoa oli katsella poikien riemua pallomeressä ja syödä valmiista, notkuvista pöydistä!

 

 

  

Talviloman jälkeen koittivat jo keväisemmät suojakelit.

 

Viime viikolla olivat Topiaksen ekat Hippohiihdot Hauhon urheilukentällä. Matka sata metriä meni kevyesti pääasiassa syvillä tasatyönnöillä, vaari kannusti vieressä :).

Touko jo ahkerasti tutkii ja sovittelee välineitä, ensi talvea odotellessa...

Viime viikonloppuna piipahdime Sipoossa. Serkukset hellivät: Topias, Loviisa ja Touko.

 

Sitten raksapäivitys. Lattia on onnistuneesti valettu. Viime viikolla Erkki oli eristämässä ilmastointiputkia. Tällä viikolla on muurattu väliseiniä ja porailtu kattoon lamppujen sähköjohdoille reikiä.

 

Plano -lattiavalu.

 

Väliseinien muuraus alkanut.

Tältä viikolta onkin sitten lähinnä sairaskertomusta. Ollaan koko poppoo oltu flunssaisia. Eilen roudasin pojat lääkärille ja Touko sai tipat silmätulehdukseen ja Topias antibiootit korvatulehdukseen.

Eilinen lääkäri totesi Topiaksesta, että onpas pitkä poika ikäisekseen. Kerroin, että isäkin on pitkän sorttinen. Lääkäri tutkiskeli kasvukäyrääkin, että pitkä on juu... :). Autoon, kun pääsimme, Topias totesi: "Että kun mulla on näin pitkät nää jalat. Kato äiti, mä en enää kohta mahdu tänne takapenkille."

Yhtenä iltana köllöttelimme Topiaksen sängyllä vieretysten, minä, Topias ja Topiaksen Matti-nukke.

T: Mä olen äiti, Matti on isi ja sä olet äiti lapsi.

Ä: Äää, äää (yrittää matkia vauvan ääntelyä)

T: Höh, sä olet iso tyttö!

 

Toukolle on tullut roppakaupalla sanoja tai ainakin yrityksiä, joita me ymmärrämme. Tarjoustalossa Touko näki pitkänhuiskean, harmaapäisen herran ja ilme kirkastui: "Vaa!" Touko siis luuli vaariksi.